YOG- Ungdoms-OL

Hva?

Ungdoms-OL er en elitesportsbegivenhet for ungdom fra hele verden. En hendelse som skiller seg fra andre idrettsarrangementer for ungdom, som de også integrere en unik kultur og utdanning Programme (CEP), basert rundt fem hovedtemaer: Olympism, samfunnsansvar, kompetanseutvikling, Expression og trivsel og sunn livsstil.

Den sports Programmet er basert på at av de olympiske leker, med 28 idretter omtalt på sommerprogrammet og syv på vinterprogrammet. I tillegg inneholder programmet også spennende nye disipliner og formater, slik som 3-on-3 basketball, ishockey Skills Challenge og blandet kjønn og blandet Nasjonale Olympiske Komité (NOC) hendelser.

Bort fra banen og gjennom en rekke morsomme og interaktive aktiviteter, workshops og team-building øvelser, gir CEP de deltakende utøverne mulighet til å lære om de olympiske verdiene, utforske andre kulturer og utvikle ferdigheter til å bli sanne ambassadører for sin idrett.

■ Hvem?

Ungdoms-OL som mål å bringe sammen talentfulle unge utøvere i alderen fra 15 til 18 fra hele verden (205 nasjonale olympiske komiteer deltok i Singapore 2010 og 69 i Innsbruck 2012).

Sommer-ungdoms-OL har over 3500 utøvere og holdes over en 12-dagers periode, mens vinter Youth Olympic Games har over 1100 utøvere og siste 10 dagene.

Non-utøveren deltakere, nemlig Unge journalister, ambassadører og Athlete Role Models, er også en integrert del av Youth Olympic Games opplevelse.

■ Når?

Akkurat som de olympiske leker, er ungdoms-OL arrangeres hvert fjerde år. Den første sommeren utgaven ble avholdt i Singapore 14-26 August 2010, og den første vinterutgaven ble avholdt i Innsbruck, Østerrike, 13 til 22 januar 2012.

De andre Summer Youth Olympic Games vil bli holdt i Nanjing, Kina, fra 16 til 28 august i 2014, og andre vinter Youth Olympic Games vil bli holdt i Lillehammer, Norge, i februar 2016 den 3. Summer Youth Olympic Games vil bli holdt i Buenos Aires i Argentina i 2018.

Kilde:http://www.nanjing2014.org/en/en_aboutus/aboutYOG_en.htm