Dagens spiller: Dorthe Hansen, AK-28 og LK96


Dagens spiller er Dorthe Hansen fra AK-28 og LK 96, hun skal om noen dager til Nederland og ungdom-OL for og representere Norge.

Har du spilt for noen andre klubber tidligere?
– Nei, jeg har alltid spilt for AK-28.

Hvordan føler du Landslaget har endret din motivasjon til å spille håndball?
– Jeg har aldri tenkt tanken på at jeg skal komme på landslaget, fordi det ikke er mange håndballspillere på min alder som får muligheten til dette. Dette er veldig motiverende og gjør det spesielt gøy. Landslagstrenerne er også veldig gode til å fortelle hver spiller hva de er gode på og hva de bør utvikle.

Hva er den beste opplevelsen du har hatt på landslaget?
– Jeg har kun vært på noen samlinger til nå, men den største opplevelsen blir nok når jeg skal spille OL den 14-20.juni

Hvilke forventninger har du til spill i ungdoms-OL?
– Mange av spillerne våre som stiller opp i OL er ganske nye på landslaget, men vi har fått til et ganske godt samspill på kort tid. Jeg håper selvfølgelig at vi kommer så langt som mulig. Vi er et godt lag med gode spillere.

Hvordan har du kommet dit du er idag?
– Det ligger mye trening bak for å komme dit jeg er idag. Men den største grunnen til at jeg har kommet dit jeg er idag er nok fordi jeg  syntes håndball  er gøy, som videre motiverer meg til å spille. Jeg har hatt mange gode støttespillere rundt meg som har betydd mye for meg.

Hvis du skulle velge ut en person som har hjulpet deg med å være der du er i dag, hvem?
– Dette er vanskelig valg fordi det er flere som har hjulpet meg til å komme dit jeg er i dag. Men mamma og min klubbtrener er nok de to viktigste personene. De er veldig engasjerte i håndballen og støtter meg gjennom alt.

Hva er målet for neste sesong?
– Målet for neste sesong er å kvalifisere oss til spar med jenter 18, og spille med 2.divisjon og komme så langt som mulig.

Hvor ofte trener du i dag?
– Jeg har treninger på morgenen med skolen og på kvelden med laget hver dag i uken.

Hvem er ditt idol/forbilde og hvorfor?
– Jeg har ikke ett spesielt idol eller forbilde.

Hvor ser du for deg selv om 5 år?
– Jeg vet ikke hva som skjer i fremtiden, men jeg håper jeg har utviklet meg som en bedre linjespiller.

Vi takker Dorthe for praten og ønsker henne lykke til i ungdoms-OL og videre i håndballkarieren.