Dagens spiller: Njål Christensen, Falk Håndball og LM96

Vi har pratet med landslagsspiller Njål Christensen, som skal representer Norge under ungdoms-OL i Nederland i juli. Han har 8 kamper med flagget på brystet. (www.handball.no)

Har du spilt for noen andre klubber tidligere?
– Har tidligere spilt for Flint og Nøtterøy, men spiller nå for Falk Håndball 

Hvordan føler du Landslaget har endret din motivasjon til å spille håndball?
– Helt siden første samling har landslaget vært en stor motivasjon. Det er alltid gøy å være på samling, både sosialt og sportslig. Samtidig som det er en veldig god utviklingsarena. Så det er helt klart at man gir litt ekstra for å få lov til å være med.

Hva er den beste opplevelsen du har hatt på landslaget?
– Har opplevd mye bra med landslaget, men det største var nok å spille min første landskamp i Kroatia.

Hvilke forventninger har du til spill i ungdoms-OL?
– OL blir nok en stor opplevelse. Kommer til å bidra med det jeg kan og gi 100 prosent hele tiden. Som lag håper jeg vi kan være med å hevde oss i toppen, kanskje også komme hjem med en gullmedalje.

Hvordan har du kommet dit du er idag?
– Har først og fremst kommet dit jeg er i dag gjennom mye trening og hardt arbeid.

Hvis du skulle velge ut en person som har hjulpet deg med å være der du er i dag, hvem?
– Har hatt mange flinke trenere som har hjulpet meg. Men det må nok bli Faren min. Han har alltid engasjert seg i håndballen, støttet meg og stilt opp når det trengs.

Hva er målet for neste sesong?
– Først og fremst å fortsette å ha det gøy med håndballen. Ønsker å fortsette å utvikle meg og bli en bedre håndballspiller. Har også som mål å fortsette å være med på LM96 og bidra der, etterhvert også å bli en del av A-stallen til Falk.

Hvor ofte trener du i dag?
– Det varierer litt, men rundt 10 økter i uka.

Hvem er ditt idol/forbilde og hvorfor?
– Har alltid sett opp til Uwe Gensheimer og Samuel Honrubia. Honrubia fordi han har en ekstrem hurtighet og spenst, i tillegg til et fantastisk håndballhode og Gensheimer fordi han har en ekstrem skuddteknikk.

Hvor ser du for deg selv om 5 år?
– Om 5 år spiller jeg i Postenligaen, eller kanskje som proff i Spania eller Tyskland. Kanskje har jeg også blitt en del av senior landslaget.