Dagens spiller: Kjetil Skarstein Hatlen, Fyllingen og LM96

Vi har tatt en prat med Landslagsspiller Kjetil Skatstein Hatlen. Han er tatt ut til landslagssamling 26.juni til 6 juli. Samlingen består av trening og kamp mot Østerrike, første kamp er 3. juli i Wien. Fyllingen-gutten har spilt 3 kamper tidligere med flagget på brystet (www.handball.no)

Har du spilt for noen andre klubber tidligere?
– Nei, jeg har alltid vært i Fyllingen, og der blir jeg nok værende.

Hvordan føler du Landslaget har endret din motivasjon til å spille håndball?
– Klart det er en stor motivasjonsfaktor for meg og min håndball å få spille med det norske flagget på brystet! Det er det vell for alle norske håndballspillere?

Hva er den beste opplevelsen du har hatt på landslaget?
– Kampene mot Island tidlig i januar er definitivt den beste opplevelsen jeg har hatt med landslaget. Det var også da jeg fikk min debut med flagget på brystet. Med hele stemningen rundt det og ikke minst nasjonalsangen før kamp gir en ekstra stolthet og ære som spiller.

Hvordan har du kommet dit du er i dag?
– Mye trening og hardt arbeid legger hovedgrunnlaget for der jeg er i dag. Jeg har i tillegg til det alltid hatt god fysikk og bra forståelse for spillet. Jeg har også tilbrakt mange timer i hall opp igjennom. Da jeg trente klokken 16.00 mens min bror trente klokken 21.00 stod jeg gjerne i hallen hele dagen og bare kastet ball og ventet på at han skulle bli ferdig. I og med at vi bodde et stykke unna hallen, var dette også den beste løsningen da vi ble hentet på fellesen. I tillegg til dette har jeg også en familie som har en stor interesse for det jeg driver med.

Hvis du skulle velge ut en person som har hjulpet deg med å være der du er i dag, hvem?
– Dersom jeg skulle valgt ut en person som har hjulpet meg til der jeg er i dag, så må nok det bli min fetter.(Tor Espen Skarstein) Det var han som i det hele tatt fikk meg til å bruke ball med hendene og ikke med beina, da jeg trodde at fotball var min store karriere.

Hva er målet for neste sesong?
– Neste sesongs målsetning må være å kvalifisere seg til Spar med FyllingenBergen og gjøre det bra der. Jeg har også et mål om å gjøre det enda bedre på landslaget(LM96) og vise hva jeg er god for.
Jeg har også et mål om å fortsette utviklingen min som håndballspiller.

Hvor ofte trener du i dag?
I dag har jeg ca. 25 timer med trening i uken: Tertnes Toppidrettsgymnas: 12 timer. Klubb og egentrening: ca 13 timer.

Hvem er ditt idol/forbilde og hvorfor?
– Jeg har egentlig ikke noen spesielle forbilder, men finner mye god inspirasjon både på norske og utenlandske lag. Det er også inspirerende å se både Harald og Eivind i samme klubb som viser at alder ikke har noe å si. Er du god nok er du gammel nok!

Hvor ser du for deg selv om 5 år
– Om 5 år ser jeg for meg selv i start 7-eren til FyllingenBergen sitt elitelag. Kanskje snuse litt på rekruttlandslaget til Norge, og være en attraktiv og spennende spiller for internasjonale toppklubber.

Vi takker Kjetil for praten og ønsker han lykke til i Østerrike og videre i håndballkarrieren.