Dagens spiller: Sander Sagosen fra Charlottenlund G18

_MG_4989Dagens spiller i dag er Sander Sagosen fra Charlottenlund, som ligger på 10. plass etter 3 runder i Sparserien. Laget er et rent 1995 lag, og har blant annet vunnet PW-Cup i 2011 og 2012. Forrige Sparrunde spilte laget på hjemmebane i Trondheim.

– Hva synes du om lagets innsats i forrige runde i Sparserien på hjemmebane?
– Jeg synes det var over all forventning. Vi hever oss etter 2 dårlige runder og viser va som bor i oss. Det synes jeg var veldig moro og var stas å spille. Lage jobba bra sammen og vi ga 100 % og det ga gode resultater.

– Hva var lagets målsetninger før Sparserien ble kastet i gang?
– Det var vell og komme på øvre halvdel av tabellen. Vi innså tidlig at det ikke skulle bli lett med 2 dårlige runder i starten. Men vi hever oss på hjemmebane nå så målsetningen er enda innen rekkevidde.

– Hva mener du at dere som lag er best på? Hva kan dere gjøre for å forbedre dere?
– Vi er gode på og slippe ball. Spiller håndball med mye trykkspill og vi er gode til og slippe ballen videre. Det vi kan forbedre oss på er jo mann mann spill. Vi er nok ikke det sterkeste laget fysisk i Spar så har nok en jobb som må gjøres i styrke bua og.

– Hva er dine ambisjoner som håndballspiller? Hva ønsker du å oppnå, og hva tror du skal til for å nå de målene?
– Mine ambisjoner er og nå det norske A-landslaget og kunne leve av og spille håndball. Det er jo det morsomste jeg gjør så må være en drøm og kunne leve av det. Det som må til er nok massevis med trening. Både fysikk og håndballtrening.

Sander har representert LK94 31 ganger, og notert seg for 70 nettkjenninger. Han er med på laget når de til helgen skal møte Danmark i en dobbeltkamp 9. og 10. mars (Kampene spilles henholdsvis i Sofiemyrhallen og Rakkestadhallen).

– Hvordan er det å ha representert Juniorlandslaget (LK94) til Norge?
– Det å representere Norge er selvfølgelig veldig stort. Det er noe ekstra med og ta på seg den norske landslagsdrakta og høre nasjonalsangen før kamp. Det er veldig stort. og jeg er veldig privilegert som får lovt til og oppleve det jeg gjør gjennom landslaget. Det gir ekstra inspirasjon.

Vi ønsker Sander og Charlottenlund lykke til videre i Sparserien. Vi ønsker Sander også lykke til videre med flagget på brystet!
_KHK8953(Alle foto: Jørn Almberg)