Månedens profil

 • Sander Sagosen, 18 åringen er klar for A-landslagspill

   

  Foto: Jørn Almberg

  Sander er i helga på samling med A-landslaget bare 18 år gammel. Vi fikk en prat med Haslum spilleren og Robert Hedin før Bringcup kastes igang.

   

  Hvilken klubb startet håndball karrieren?

  Jeg begynte og spille i Charlottenlund, der spilte jeg frem til sist sesong før jeg hadde et år i Kolstad.

   

  Har du drevet med noen andre idretter?

  Jeg spilte hockey frem til jeg var rundt 12 og spilte fotball til for 3 år siden. Etter dette har det kun vært håndball.

   

  Hvordan var du som yngre spiller?

  Jeg tok alltid ansvar og var vel en som ønsket å være litt foran de andre :-)

   

  Er det noen rundt deg som har hjulpet deg ditt du er i dag?

  Det er mutter’n og fatter’n. Fatter’n har vært treneren min i alle år, de har alltid stilt opp.

   

  I år har du tatt steget videre og reist til Haslum, hva gjorde at det ble ditt valg?

  Følte at det var et riktig valg for meg. Ta steget videre. Jeg kjenner treneren godt og viste at klubben var veldig bra.

   

  Du har nå fått muligheten på A-landslaget som veldig ung, hva tenker du om det?

  Det er veldig stort å få lov og spille med de gutta jeg alltid har sett opp til, det er kult :-)

   

  Hvilke forventninger har du til helga?

  Jeg må bare gå ut på banen og være uredd, kjøre på.

   

  Hva tenker du om EM i januar og dine muligheter?

  Jeg må først tenke på helga, klarer jeg å prester bra her så får jeg heller begynne å tenke på EM da.

   

  Det er nok mange unge som ser opp til deg og misunner deg denne muligheten, har du noen god tips?

  Jeg er vel ikke helt rutinert enda, men jeg har alltid vært knall har i mine prioriteringer. Trent hardt og mye.

   

   

  Vi fikk noen kommentarer fra landslagtrener Robert Hedin også.

  Du har tatt med deg Sander som ung, hva tenker du om han i helga?

  Han skal spille, det er derfor han er med. Få prøve seg mot verdens beste.

   

  Hvordan ser du for deg han fremover?

  Hvis han fortsetter med det han gjør og jobber hardt fremover, er jeg sikker på at Norge for se en spiller de aldri har sett før med det norske flagget på bryste.

   

  Tusen takk til Sander og Robert, og vi ønsker de lykke til i helgen.

  Kom i Telenor Arena, se verdens beste håndball lag.

   

   

   

   

 • Månedens profil: Bjarte Myrhol

  Foto:  www.bjartemyrhol.com

  Bjarte startet håndballkarieren i Vestli  i Oslo før han gikk til Sandefjord. Som første norske spiller prøvde han proff eventyret i Ungarn (Veszprém). Så gikk veien videre til Tyskland og HSG Nordhorn-lingen. Nå spiller Bjarte i  Rhein-Neckar-Löwen GmbH. Han har 144 landskamper og har scoret over 400 mål med flagget på brystet.

  Når begynte interessen din for håndball?

  – Min interesse for håndball begynte tidlig, allerede i 5-6 års alderen. Det var nok ikke bare håndball, men generellt lek med ball som jeg synes var morsomt.

  Da du var ung, drev du med flere idretter samtidig?Når bestemte du deg for å satse på håndballen?

  – Jeg spilte både fotball og håndball helt til jeg ble 16-17 år gammel. Var en ok lovende fotballkeeper…=) Men for å holde nivået var jeg helt nødt til å velge en hovedsport. Jeg valgte håndball fordi jeg synes det var hakket mer morsomt enn fotball. I tillegg var jeg nok en bedre håndball- enn fotballspiller.

  Du har oppnådd mye i din karriere, hvilke tips har du til unge spillere som vil oppnå det samme?

  – Jeg hadde veldig stor suksess med å komme inn i et godt treningsmiljø. Jeg fikk muligheten til å flytte hjemmefra og til Sandefjord som 20-åring. Det forandret mye. Jeg spilte og trente med de beste spillerne i Norge, samtidig som jeg ble voksen. Det ga meg muligheten til å komme til Ungarn, og leve drømmen som håndballproff.

  Jeg anbefaler alltid yngre talenter kaste seg ut i ting/situasjoner som er litt utenfor komfort-sonen. Det vokser man som regel på!

  Hva skal til for å komme opp på det nivået du spiller på?

  – Det krever mye for å komme dit jeg er i dag. Først og fremst må man ha et genuint ønske om å trene mye og et ønske om å nå langt. Jo fortere man klarer bli en “toppidrettsutøver”, jo større er sjansen! Søk miljøene med best treningsmiljø.

  Hva motiverer deg til å drive med håndball på toppnivå?

  – Jeg elsker å trene, og jeg elsker høre fansen juble hvis jeg skårer mål eller gjør noe bra i forsvar. Jeg blir veldig motivert av følelsen man får når man lykkes, dvs. vinner håndballkamper!

   

  Vi vil takke Bjarte for at han stilte opp, og delte sine erfaringer med oss. Og ønsker han lykke til i EM-kvalifiseringskampene 12. og 15. juni

  http://www.handball.no/p1.asp?kat=830

 • Månedens profil: Camilla Herrem fra Byåsen

  Camilla_Herrem_679248iVi har pratet med Camilla Herrem, OL-mester, Verdensmester og to ganger Europamester. Byåsenspilleren ble også kåret til den beste venstrevingen under VM i 2009. I dette intervjuet deler hun av sine erfaringer som profesjonell håndballspiller, og tips om hvordan man når toppen.

  Når begynte interessen din for håndball?
  – Den begynte vel fra jeg var født. Hele familien spilte håndball. så da var mitt andre hjem i Åsenhallen. Så interessen startet ganske tidlig ja.

  Da du var ung, drev du med flere idretter samtidig? Når bestemte du deg for å satse på håndballen?
  – Jeg spilte fotball fra jeg var 5-17, det var egentlig det jeg ville, men så fikk jeg tilbud om å spille på a laget til Sola når jeg var 16, da valgte jeg det. Jeg drev med begge idretter samtidig, dro rett fra fotballtrening til håndballen. Vi spilte på jr og på a laget i fotball, så det ble veldig mye kamper, og mye trening.

  Du har oppnådd mye i din karriere, hvilke tips har du til unge spillere som vil oppnå det samme?
  – Mitt tips er å trene knallhardt. Stå igjen etter trening å skyt på vester som du henger i målet, ta en ekstra løpetur istedenfor å sitte hjemme, tren styrke med egen vekt. Det er mye man kan gjøre, men det er opp til hver enkelt hva man skal gjøre utav treningen. Treneren kan sette opp en trening, men hvis man kommer bare for å bli trent, ikke trene, da kommer man ingen vei.

  Hva skal til for å komme opp på det nivået du spiller på?
  – Man ofrer mye av det sosiale. Det er alltid tid til venner, men for meg så var mine nærmeste venner på banen sammen med meg. Det er mye man går glipp av, men det er verdt det hvis man når drømmene sine.

  Hva motiverer deg til å drive med håndball på toppnivå?
  – Det å lære nye ting, triks på banen for eksempel. Jeg vil jo alltid bli bedre. De kampene jeg synes er morsomst å spille er selvfølgelig alle kampene i den norske drakten, men og mot Larvik, lagene i CL eller E-cup. Da får man utfordret seg mot de beste spilerene, det gjør meg til en bedre spiller. Jeg ser en del på herrehåndball for å se hva de gjør på kant, har heldigvis opptaker som gjør at jeg kan spole frem og tilbake hvis det er noe jeg syns er meget bra. Det tar jeg med meg til trening og øver på det når jeg har muligheten.

  Vi vil takke Camilla for at hun stilte opp, og delte sine erfaringer med oss. Vi ønsker også god bedring etter operasjonen, og håper at hun kommer raskt tilbake på håndballbanen!

 • Månedens profil: Kent Robin Tønnesen


  Vi har snakket med Kent Robin Tønnesen, som til daglig spiller i IK Sävehof i Sverige, hvor han har spilt siden i fjor høst. Den tidligere Haslum spilleren har selv spilt både i Bring- og Sparserien, og spurte han hva dette betydde for han som ung.

  – Bring spilte jeg et år da jeg var 16, på Fjellhammer G91 og vi kom på 2. plass. Husker skuffelsen da vi tapte finalen, og hvor gøy det var å spille disse tøffe kampene. SPAR-serien har jeg fått være med på to ganger, et år for Fjellhammer og noen kamper for Haslum (kombinert med eliteserien). Både SPAR og BRING: var satsningsområder på den tiden, så det var veldig viktig for meg/laget at disse kampene skulle vi vinne.

  Har det gitt deg noe for din videre karriere?
  – For min utvikling som spiller både sportslig og sosialt gav det meg mange fine erfaringer. Tøffe kamper mot de beste på samme alderstrinn og mange jevne kamper hvor man ønsker å prestere. Det er erfaringer jeg har kunnet bygge videre på. Der og da er det de viktigste kampene å vinne.

  Du har nådd langt i din håndball karriere, har du noen tips til de unge?
  – Først og fremst skal man ha det gøy med håndball, og at man har troen på seg selv og at man klarer det. Man kommer langt på vilje! Vel så viktig er det å trene mye, men også trene riktig.

  Hva mener du må til for og nå opp på det nivået du er?
  – Mye trening og man må være villig til å ofre andre ting. Håndballen må prioriteres, og man må jobbe for å bli god nok. Det er lov å feile, og man blir ikke bedre hvis man ikke prøver.

  Hva er din motivasjon når du spiller håndball i dag?
  – Motivasjonen er jo at jeg vil bli best, men også det at jeg har det gøy på banen. Jeg synes håndballen er bra både på det sportslige og sosiale, det å være en god lagspiller har alltid betydd mye for meg.

  Vi takker Kent Robin for at han stilte opp uten å nøle, det setter vi kjempestor pris på. Lykke til videre med håndballen og livet i Sverige!

  Gå inn på vår Facebook-side og vær med i konkurransen om å vinne to helt nye håndballer!

  Sjekk også ut oversikten over hvilke kamper vi dekker LIVE fra Bring- og SPAR-serien førstkommende helg.