Dagens spiller: Inge Aas Eriksen, Stord og LM94

Inge var i dag med på en knusende seier over Venezuela, vi pratet med han før han reiste til U-VM

Hva er dine forventninger for VM?
jeg forventer ett tøft mesterskap på alle mulige måter. være samlet i tre uker med de samme gutta blir en utfordring, men vi er en fin gjeng så det kommer nok til å gå smertefritt. det blir mage harde og jevne matcher i varme ungarske haller, så det blir nok av tøffe matcher. vi har ennå ikke kommet frem til en målsetning for laget, men vi går alltid på banen for å vinne kamper og alt kan skje i mesterskap. personlig blir det å hjelpe laget på alle mulige måter og skaffe meg noen kasser.

 

Når startet du å spille håndball, hvor kom interessen fra og om det var noen, hvem var medvirkende til at du startet med det?
tror jeg var mellom 9-10 år da jeg begynte med organisert handball, det var begrenset med kapasitet i haller og på trenersiden dette gjorde at vi kom litt seint igang på Stord. interessen for handball kom vell etter x-antall timer i hallen for å se a-laget trene og se på min elder søster spille, så interessen kom tidelig.

 

Hva mener du du kan bidra positivt for laget og på banen?

jeg er en ledertype som tar ansvar på og utenfor banen, og selvfølgelig med mine kvaliteter på banen, det er hovedsaklig derfor jeg er med til Ungarn.

 

Hva gleder du deg til evt. ser fram til under VM?
Man gleder seg alltid til å spille handball, og selvfølgelig er det morro å spille mot de beste i min årsklasse.

 

Hva har du gjort for å oppnå din plass på landslaget? (treningsmessig)
for å oppnå min plass på landslaget har jeg trent mye. alt begynte som lek i hallen, det er fortsatt lek, men det har blitt en del mer seriøs lek. jeg var veldig allsidig når jeg var ynger, det gikk i alle mulige typer idrett og likte å være aktiv, det tror jeg er viktig for å bli god i noe. fra jeg var 14 var det bare handball for alle panga, og siden den gang har jeg trent veldig mye på det grunnleggende, men også mye fysisk.

 

Hva motiverer deg til å fortsette å trene og å spille kamper?
en ting skal være sikkert, jeg hater å tape, og er villig til å gjøre det meste for å vinne. en annen ting er å se fremgang, og fremgangen kommer om en trener på noe.

 

Hva kommer du til å gjøre fremover? Hvilken klubb du skal spille for, hva du fokuserer på, på treninger.
jeg er nå ferdig meg vidergående og har tenkt til å holde meg hjemme i trygge og gode omgivelser i noen år til, men nå er det kun handball det kommer til å gå i. Jeg har kontrakt med Stord HK i to år til og har planer om å fullføre de to årene. fokuset nå fremover blir å hente bøtta i VM, men når jeg kommer hjem til klubben blir det å komme inn i evt. nye systemer og bli kjent med de nye gutta på laget. personlig er det å utvikle meg på alle måter i spillet, trener spesielt mye på vurderinger.