Dagens spiller: Aksel Horgen, Follo HK og LM96

 


Foto: Knut Wefring

Vi har tatt en prat med Landslagsspiller Aksel Horgen. Han er tatt ut på landslaget for og representer Norge i ungdoms-OL. Langhus-gutten har spilt 9 kamper tidligere med flagget på brystet (www.handball.no)

Har du spilt for noen andre klubber tidligere?
– Spiller i dag for Follo HK. Tidligere klubber er Siggerud IL og Langhus IL.

Hvordan føler du Landslaget har endret din motivasjon til å spille håndball?
– Husker jo at jeg fikk enda mer motivasjon for å trene da jeg ble tatt ut for første gang. Har alltid drømt om å spille på ett landslag siden jeg var liten. Så, det er jo klart at det ga meg en kjempe boost til å jobbe enda hardere og sette meg nye mål.

Hvilke forventninger har du til spill i ungdoms-OL?
– Jeg gleder meg masse til å spille ungdoms-OL. Tror det blir en kjempe-opplevelse og utrolig lærerikt. Det er dette vi har jobbet fram mot de siste månedene med landslaget. Jeg tror vi kommer til å gjøre det veldig bra i Nederland.

Hvis du skulle velge ut en person som har hjulpet deg med å være der du er i dag, hvem?
– Det er vanskelig å velge ut en bestemt person, fordi det er så mange som har bidratt på forskjellige måter. Både trenere, foreldre og lagkamerater har bidratt på hver sin måte

.Hva er målet for neste sesong?
– Personlig er det å fortsette og utvikle meg. Ta enda flere steg enn det året som var. Bli enda mer fysisk og enda råere i alt jeg gjør. Så håper jeg selvfølgelig på mest mulig trening med A-laget.

Hvor ofte trener du i dag?
– I fjorårets sesong lå jeg på rundt 16-17 timer i uka + kamp. Nå i oppkjøringen har det vært en god del mer.

Hvor ser du for deg selv om 5 år?
– Om 5 år ser jeg vel for meg at jeg spiller fast i Postenligaen og har beholdt plassen på landslaget.