Dagens spiller: Lasse Larsen Thorsbye, DrammenHK og LM96


Foto:Julia Vangen

Vi har tatt en prat med Lasse Larsen Thorsbye. Konnerud-gutten er tatt ut for og representere Norge under ungdoms-OL i juli, han har tidligere spilt 6 kamper med flagget på brystet.(www.handball.no)

Har du spilt for noen andre klubber tidligere?
– Spilte for Konnerud forrige sesong og har nå byttet over til DHK

Hvordan føler du Landslaget har endret din motivasjon til å spille håndball?
– Jeg er egentlig aldri hatt noe problem med motivasjon men man merker jo at man får litt ny giv før/etter og under samlinger.

Hva er den beste opplevelsen du har hatt på landslaget?
– Var nok kampen mot Sverige hvor vi vant med 1 mål på hjemmebane! Herlig følelse! Skikkelig lagseier hvor alle deltok i seieren!

Hvilke forventninger har du til spill i ungdoms-OL?
– Forventningene mine i OL er selvfølgelig å få en del spilletid, jeg mener selv jeg fortjener det etter hvordan utvikling jeg har hatt og hvordan jeg prestere i Trondheim, men det er ikke jeg som tar ut laget og uansett om jeg får spille 5 eller 50 minutter er jeg alltid klar for å komme inn å være den beste jeg kan være.

Hvordan har du kommet dit du er idag?
– Jeg kom inn i et bra treningsmiljø i konnerud, men det jeg mener er hovedgrunnen er all treningen jeg har alene. Det enkleste er å stille på trening og gjøre det treneren ber deg om, det vanskeligste er å gjøre det samme når ingen andre ser på.

Hvis du skulle velge ut en person som har hjulpet deg med å være der du er i dag, hvem?
– Da må jeg nesten velge Jonny Vangen som har trent meg fra jeg startet på håndball og frem til jeg byttet klubb i år, rett og slett fordi han har vært fantastisk mot meg.

Hva er målet for neste sesong?
– Målet er jo selvfølgelig og prestere godt med laget i DHK og utvikle seg mer og mer fra en juniorspillet og over mot seniorspiller. Med Landslaget håper jeg og fortsette der vi er nå, alltid gode samlinger- så kommer resultatene også!

Hvor ofte trener du i dag?
– Trener 2 timer daglig fra mandag-lørdag og det varierer mellom styrke, løp og ball.. Blir flere økter når jeg starter på toppidrett i august.

Hvem er ditt idol/forbilde og hvorfor?
– Bertrand Gille er nok mitt største idol innen håndball fordi han rett og slett minner litt om meg når det kommer til høyde og vekt, han er ikke den største linjespilleren men utnytter det han er god på, på en fantastisk måte.

Hvor ser du for deg selv om 5 år?
– Om 5 år håper jeg å ha spilt meg inn på A-laget til DHK og fortsatt være med på landslaget selfølgelig