Månedens profil: Bjarte Myrhol

Foto:  www.bjartemyrhol.com

Bjarte startet håndballkarieren i Vestli  i Oslo før han gikk til Sandefjord. Som første norske spiller prøvde han proff eventyret i Ungarn (Veszprém). Så gikk veien videre til Tyskland og HSG Nordhorn-lingen. Nå spiller Bjarte i  Rhein-Neckar-Löwen GmbH. Han har 144 landskamper og har scoret over 400 mål med flagget på brystet.

Når begynte interessen din for håndball?

– Min interesse for håndball begynte tidlig, allerede i 5-6 års alderen. Det var nok ikke bare håndball, men generellt lek med ball som jeg synes var morsomt.

Da du var ung, drev du med flere idretter samtidig?Når bestemte du deg for å satse på håndballen?

– Jeg spilte både fotball og håndball helt til jeg ble 16-17 år gammel. Var en ok lovende fotballkeeper…=) Men for å holde nivået var jeg helt nødt til å velge en hovedsport. Jeg valgte håndball fordi jeg synes det var hakket mer morsomt enn fotball. I tillegg var jeg nok en bedre håndball- enn fotballspiller.

Du har oppnådd mye i din karriere, hvilke tips har du til unge spillere som vil oppnå det samme?

– Jeg hadde veldig stor suksess med å komme inn i et godt treningsmiljø. Jeg fikk muligheten til å flytte hjemmefra og til Sandefjord som 20-åring. Det forandret mye. Jeg spilte og trente med de beste spillerne i Norge, samtidig som jeg ble voksen. Det ga meg muligheten til å komme til Ungarn, og leve drømmen som håndballproff.

Jeg anbefaler alltid yngre talenter kaste seg ut i ting/situasjoner som er litt utenfor komfort-sonen. Det vokser man som regel på!

Hva skal til for å komme opp på det nivået du spiller på?

– Det krever mye for å komme dit jeg er i dag. Først og fremst må man ha et genuint ønske om å trene mye og et ønske om å nå langt. Jo fortere man klarer bli en “toppidrettsutøver”, jo større er sjansen! Søk miljøene med best treningsmiljø.

Hva motiverer deg til å drive med håndball på toppnivå?

– Jeg elsker å trene, og jeg elsker høre fansen juble hvis jeg skårer mål eller gjør noe bra i forsvar. Jeg blir veldig motivert av følelsen man får når man lykkes, dvs. vinner håndballkamper!

 

Vi vil takke Bjarte for at han stilte opp, og delte sine erfaringer med oss. Og ønsker han lykke til i EM-kvalifiseringskampene 12. og 15. juni

http://www.handball.no/p1.asp?kat=830