Dagens spiller: Hanne Svela fra Austrått J16

Screen Shot 2013-04-22 at 8.25.52 PMDagens spiller er Hanne Svela som spiller for Åustrått HK J16, samt damelaget. Til daglig går hun på Wang Toppidrett i Stavanger. Den hardt satsende venstrebacken har scoret 114 mål, noe som resulterte i at Austrått tok en 1. plass i sin avdeling.

Hvordan føler du det har gått så langt i sesongen?
-For Austrått J16 har sesongen vært en ubetinget suksess (særlig Bring serien). Min egen spillerutvikling har i år vært svært bra. Jeg har alltid trent mye, og det er gøy når resultater oppnås.

Hva føler du er din sterkeste side på håndballbanen?
-Min sterkeste side er nok vinnerinstinktet. Jeg hater å tape! Spillermessig er det vel grunnskuddene mine som har vært mitt sterkeste våpen.

Hva er lagets forventninger til sluttspillet?
-For det første er vi utrolig fornøyd med å ha kommet til sluttspillet. Trenernes forventninger er at vi som lag spiller bra og at alle spiller opp mot sitt beste. Lagets målsetning er å vinne flest mulig sluttspillkamper. Mine egne forventninger; 3 plass og oppover!!

Hva skal dere gjøre for å nå målene deres?
– For å oppnå målene våres i sluttspillet er motivasjonen vår å trene smart fram til Bring sluttspillet. I sluttspillet har vi ingenting å tape. Det er bare å gi alt og håpe på at det aller beste!

Hvem ser dere på som den største favoritten i sluttspillet?
-De største favorittene kan være Flint Tønsberg, Gneist og særlig Oppsal.

Hva er din største drøm innen håndball?
-Min største drøm innen håndball er å komme med på landslaget. På veien mot toppen er det viktig for meg å utvikle meg som håndballspiller, trene mye/ best mulig, for om mulig en dag bli den håndballspilleren jeg ønsker å være.

Har du noen forbilder? Hvem og hvorfor?
-Ja, Gro Hammerseng og Petter Northug. Petter Northug er forbildet mitt, fordi jeg beundrer Northug sin mentale styrke og hvor bevisst han har vært, for å bli den skiløperen han er i dag.
Gro Hammerseng har jeg alltid hatt som håndball forbilde. Jeg glemmer aldri når hun scoret i siste sekund mot Sør-Korea i semifinalen, som medførte at de ble klare for OL – finalen i 2008.