Månedens profil: Camilla Herrem fra Byåsen

Camilla_Herrem_679248iVi har pratet med Camilla Herrem, OL-mester, Verdensmester og to ganger Europamester. Byåsenspilleren ble også kåret til den beste venstrevingen under VM i 2009. I dette intervjuet deler hun av sine erfaringer som profesjonell håndballspiller, og tips om hvordan man når toppen.

Når begynte interessen din for håndball?
– Den begynte vel fra jeg var født. Hele familien spilte håndball. så da var mitt andre hjem i Åsenhallen. Så interessen startet ganske tidlig ja.

Da du var ung, drev du med flere idretter samtidig? Når bestemte du deg for å satse på håndballen?
– Jeg spilte fotball fra jeg var 5-17, det var egentlig det jeg ville, men så fikk jeg tilbud om å spille på a laget til Sola når jeg var 16, da valgte jeg det. Jeg drev med begge idretter samtidig, dro rett fra fotballtrening til håndballen. Vi spilte på jr og på a laget i fotball, så det ble veldig mye kamper, og mye trening.

Du har oppnådd mye i din karriere, hvilke tips har du til unge spillere som vil oppnå det samme?
– Mitt tips er å trene knallhardt. Stå igjen etter trening å skyt på vester som du henger i målet, ta en ekstra løpetur istedenfor å sitte hjemme, tren styrke med egen vekt. Det er mye man kan gjøre, men det er opp til hver enkelt hva man skal gjøre utav treningen. Treneren kan sette opp en trening, men hvis man kommer bare for å bli trent, ikke trene, da kommer man ingen vei.

Hva skal til for å komme opp på det nivået du spiller på?
– Man ofrer mye av det sosiale. Det er alltid tid til venner, men for meg så var mine nærmeste venner på banen sammen med meg. Det er mye man går glipp av, men det er verdt det hvis man når drømmene sine.

Hva motiverer deg til å drive med håndball på toppnivå?
– Det å lære nye ting, triks på banen for eksempel. Jeg vil jo alltid bli bedre. De kampene jeg synes er morsomst å spille er selvfølgelig alle kampene i den norske drakten, men og mot Larvik, lagene i CL eller E-cup. Da får man utfordret seg mot de beste spilerene, det gjør meg til en bedre spiller. Jeg ser en del på herrehåndball for å se hva de gjør på kant, har heldigvis opptaker som gjør at jeg kan spole frem og tilbake hvis det er noe jeg syns er meget bra. Det tar jeg med meg til trening og øver på det når jeg har muligheten.

Vi vil takke Camilla for at hun stilte opp, og delte sine erfaringer med oss. Vi ønsker også god bedring etter operasjonen, og håper at hun kommer raskt tilbake på håndballbanen!