Dagens spiller: Martine Ramberg (Tindlund J16)

Martine RambergVi har snakket med Martine Ramberg, som er venstre bakspiller for Tindlund IF i Bringserien. Etter 11 år i Tindlund trøya skal Martine neste år spille for Fredrikstad Ballklubb. Vi spurte Martine om hennes beste øyeblikk som Tindlundspiller
– I Tindlunddrakta har jeg opplevd det meste som er mulig å oppleve i aldersbestemte klasser. Jeg har spilt NM-sluttspill for 14-åringer i Bergen, spiller Bring for 2. året på rad og har en hel haug med cuper bak meg. Vi har deltatt i Nordencup 3 år, med 4. plass som beste plassering. Vært i 2 Pw-finaler, med 2 andre plasser og kanskje det aller morsomste var 2. plassen vi fikk i Granollers cup i Spania i sommer. Jeg deltok også på Region Øst sitt bylag for 15 åringer i fjor, noe som også var en veldig morsom opplevelse. Det jeg er mest stolt over som spiller i Tindlund må være at vi er ubeseiret i Regionsserien 4 år på rad, noe som nærmer seg historisk.

Hvordan føler du det har gått så langt i sesongen?
Sesongen har vært fantastisk til nå, ubeseiret i Regionsserien og 11 av 12 seire i Bringserien. Vi fortsetter å jobbe steinhardt mot målene våre, noe alle jentene virker skikkelig gira på å oppnå. I tillegg til seriespill har vi jo kommet oss til tre semifinaler, i Hyundaicup, PW-cup og Nordencup. Så nå settes all fokus på å klare Bringsluttspillet, og det å bli Regionsmestere 5. året på rad!

Sist helg var det 4. runde av Bringserien, hva hadde dere satt som mål for helgen?
Denne runden gikk ikke helt vår vei. Vi dro til Trondheim med et håp om 6 nye poeng og fremdeles være på tabelltopp. Slik gikk det altså ikke. Alle jentene virka mentalt slitne og vi gikk inn til alle tre kampene med feil innstilling. Heldigvis for oss klarte vi å ta med oss 4 poeng hjem fra Levanger, tross for en svært dårlig runde. Det skal sies at det var mye bra en gang i blant, men jevnt over var det års dårligste fra vår side. Vi slo Haslum greit til slutt og tok Storhamar på et straffekast 10 sekunder før kampslutt. Tapet mot Levanger var vell fortjent! Et heltent Levangerlag gikk ut på sin egen hjemmebane og viste virkelig hva de var gode for, foran et jublende hjemmepublikum. Vi satser på en bedre runde i Oppsalarena!

Hva føler du er din sterkeste side på håndballbanen?
Min sterkeste side på håndballbanen må enten være linjeinnspill eller min rolle i 5:1 forsvaret. Føler også at jeg bidrar en god del med å tenne de andre jentene både før og under kampen!

Hva er dine mål som håndballspiller?
Mine mål som håndballspiller er å ha vært med på det jeg kan i aldersbestemte klasser. Nm-sluttspill for 14-åringer, Bringserien for 16 åringer og Sparserien for 18 åringer. Langsiktige mål tar jeg som det kommer, men selvfølgelig hadde det vært morsomt å spille oppover i divisjonene om et par år!

Hva er din største drøm innen håndball?
Min største drøm må være som alle andre jenters drøm, spille i Postenserien for et godt elitelag. Og selvfølgelig ville det vært stort å bli Norgesmester en gang i løpet av håndballivet.

Har du noen forbilder?
Jeg har vel egentlig aldri hatt en bestemt spiller som har vært min favoritt. Men jeg forguder ferdighetene som Anja Edin har, og at hun gjør ting som andre kvinnespillere ikke gjør. Samtidig så liker jeg veldig godt måten Heidi Løke fremstår på. Sterk mentalt og gir aldri opp!

Takk for at du stilte opp på intervju, Martine. Vi ønsker deg lykke til videre med håndballen i Tindlund og senere i Fredrikstad!