Månedens profil: Kent Robin Tønnesen


Vi har snakket med Kent Robin Tønnesen, som til daglig spiller i IK Sävehof i Sverige, hvor han har spilt siden i fjor høst. Den tidligere Haslum spilleren har selv spilt både i Bring- og Sparserien, og spurte han hva dette betydde for han som ung.

– Bring spilte jeg et år da jeg var 16, på Fjellhammer G91 og vi kom på 2. plass. Husker skuffelsen da vi tapte finalen, og hvor gøy det var å spille disse tøffe kampene. SPAR-serien har jeg fått være med på to ganger, et år for Fjellhammer og noen kamper for Haslum (kombinert med eliteserien). Både SPAR og BRING: var satsningsområder på den tiden, så det var veldig viktig for meg/laget at disse kampene skulle vi vinne.

Har det gitt deg noe for din videre karriere?
– For min utvikling som spiller både sportslig og sosialt gav det meg mange fine erfaringer. Tøffe kamper mot de beste på samme alderstrinn og mange jevne kamper hvor man ønsker å prestere. Det er erfaringer jeg har kunnet bygge videre på. Der og da er det de viktigste kampene å vinne.

Du har nådd langt i din håndball karriere, har du noen tips til de unge?
– Først og fremst skal man ha det gøy med håndball, og at man har troen på seg selv og at man klarer det. Man kommer langt på vilje! Vel så viktig er det å trene mye, men også trene riktig.

Hva mener du må til for og nå opp på det nivået du er?
– Mye trening og man må være villig til å ofre andre ting. Håndballen må prioriteres, og man må jobbe for å bli god nok. Det er lov å feile, og man blir ikke bedre hvis man ikke prøver.

Hva er din motivasjon når du spiller håndball i dag?
– Motivasjonen er jo at jeg vil bli best, men også det at jeg har det gøy på banen. Jeg synes håndballen er bra både på det sportslige og sosiale, det å være en god lagspiller har alltid betydd mye for meg.

Vi takker Kent Robin for at han stilte opp uten å nøle, det setter vi kjempestor pris på. Lykke til videre med håndballen og livet i Sverige!

Gå inn på vår Facebook-side og vær med i konkurransen om å vinne to helt nye håndballer!

Sjekk også ut oversikten over hvilke kamper vi dekker LIVE fra Bring- og SPAR-serien førstkommende helg.