Dagens spillere: Ida og Regine fra Ankenes J16

(Regine)

Vi har tatt en liten prat med kaptein og visekaptein Regine Berg Kvernelv og Ida Marie Fikseth Fossem fra Ankenes. Begge to har drevet med håndball hele livet, og Ida er i tillegg på j15 landslaget i fotball.

Ankenes kaptein Regine Kvernelv kunne si dette om sesongen så langt:
– Jeg synes vi har gjort det veldig bra så langt i sesongen. Først klarte vi å kvalifisere oss til Bringserien, og nå i hjemme-serien har vi blitt seriemestre etter å ha vunnet alle kampene våre hittil. Det gjenstår enda en kamp, men serien vinner vi uansett hvordan kampen går.

I Bringserien er laget og trenerne godt fornøyd med hva vi har gjort så langt. Vi har ikke forventet å vinne alle kampene, det er jo tross alt mange av Norges beste J-16 lag som er med. Noen av kampene vi har vunnet har vi ikke alltid vært helt «på-slått». Så det er en god egenskap å kunne vinne en kamp selv på en mindre god dag. Men mange av kampene har vi selvfølgelig vært veldig flinke, har hatt smilet på plass, konsentrasjonen har vært på topp og vi har spilt hverandre gode. 

Både Regine og Ida kunne si det samme om hva som er lagets sterkeste side.
– Jeg tror samholdet i laget er en av de sterkeste sidene våre. Vi smiler og har det artig sammen! Vi er også et lag som er godt trent og vi klarer å løpe i høyt tempo nesten hele kampen.

(Ida)

Vi spurte visekaptein Ida Fossem om hun føler at laget har fått vist seg frem fra sin beste side enda.
– I perioder har vi fått ut det beste vi kan. Da presterer vi opp mot de beste i landet, og det er ikke dårlig. 

Dere ligger foreløpig på 8. plass, hva føler du må forbedres for at dere skal klare å komme til sluttspillet?
– Det skal noe til for at vi skal komme til sluttspillet, men alt er mulig! Den største forskjellen mellom oss og lagene lengre sør i Norge er fysikken. Så jeg tror vi må legge på litt mere muskler på kroppen for å kunne stå imot hardere både i forsvar og i angrep. Men å bygge muskler til de to siste helgene kan bli tøft, så derfor må vi bli enda mer konsentrert i kampene. Vi må få vekk noen av slurvefeilene våre, og se mer på keeperen når vi skyter, for det hender at vi kommer igjennom forsvaret, men bommer på mål, fortalte Ankenes kapteinen.

Ankenes hadde en litt tøff start på Bringserien, og startet med to tap i de to første kampene. Da vi spurte om hvilke grep de gjorde for å komme tilbake på rett spor kunne visekaptein Ida fortelle:
– Vi bestemte oss for å gjøre det beste ut av situasjonen vi var i, og spille det beste vi kunnen. Det gjorde vi, og da kunne vi prestere godt mot gode motstandere. Vi måtte venne oss til høyere tempo og være enda tøffere, men det var nok mest i hodene våre vi måtte endre noe.

Til slutt spurte vi Ankenes kapteinen Regine om hvilke mål laget hadde satt til Bringserien.
– Målet vårt i Bringserien er å vinne minst én kamp per helg. Hittil har vi klart det, og i Tønsberg klarte vi å vinne to kamper, så da var vi storfornøyd! Når alle Bringhelgene er over håper vi å ligge på Topp 10 – lista, og det har vi troen på at vi skal klare!

Vi ønsker Ankenes lykke til videre. Takk for intervjuet!