Dagens spiller: Christian Holmelid Jakobsen (Ski G16)

Christian_h_jakobsen_skig16

(Foto: Tor Solstad)

Dagens spiller er Christian Holmelid Jakobsen fra G16 laget til Ski. Midtbacken scoret 12 mål i forrige runde i Bringserien hjemme i Skihallen, og vi hørte med han hva han syntes om lagets innsats sålangt

– Jeg synes at vi har gjort en grei prestasjon så langt, ettersom vi har møtt mange av topplagene og at vi var tippet nede på 11.plass i serien av Merhandball.no. Dessuten har vi et ungt lag hvor over halvparten er 97. Det jeg er aller mest fornøyd med er at vi slo en av favorittene, Runar, i første runde. Det jeg er minst fornøyd med er at vi har vært for ustabile og udisiplinerte i spillet vårt.

Hva tror om kampene mot Siggerud og Drammen neste runde i Siggerudhallen?
– Jeg tror det blir to tette kamper, men håper og tror at vi kan dra i land 4 poeng. Hvis vi skal få til dette må vi helt klart heve oss både i forsvar og angrep. Disiplin blir viktig – er vi disiplinerte kan vi slå de aller fleste.

Hva er dine sterke sider som håndballspiller?
– Mine sterkeste sider er at jeg er rask og teknisk i spillestilen, og at jeg har en god spilleforståelse, noe som trengs som midtback. Jeg jobber mye med å utvikle skuddteknikken og finter fra alle posisjoner, slik at jeg kan ta frem «det lille ekstra» av og til.

Har du noen forbilder på eller utenfor håndballbanen?
– Mitt største forbilde på banen er Ivano Balic. Han gjør ofte det uventede og har en egen evne til å spille fri medspillerne, samtidig som han er veldig målfarlig. Andre forbilder er Anders Eggert, Uwe Gensheimer og Dalibor Doder.

Christian skal helgen 1. til 3. mars representere Fredrikstad i Bylagsturneringen i Trondheim Spektrum. Han mener at godt spill i serien, på SPU-treninger og på regionens uttaksturnering for bylaget var grunnen til at han ble tatt ut. Vi spurte Christian om målsetningen for turneringen

– Jeg vil være en av de sentrale spillerne som virkelig bidrar til at Fredrikstad får vist fram rask, teknisk og underholdende håndball og at vi til slutt spiller i den TV-sendte finalen!

Vi ønsker Christian masse lykke til med bylagsturneringen og takker for intervjuet. Vi ønsker også Ski lykke til videre i Bringserien!