Intervju med Pål Fjellberg, trener Tindlund J16

Vi har tatt kontakt med Pål Fjellberg, trener for Tindlund jenter 1996, angående BRING-serien og neste BRING-runde. Tindlund skal den 19-20 januar spille mot Kolbotn, Tromsø og Larvik Turn. Kolbotn og Larvik Turn ligger for øyeblikket på 11. og 12. plass med 1 seier og 5 tap i BRING, mens Tromsø ligger på bunn av tabellen med 1 uavgjort og 5 tap. Tindlund har hatt en god start og har vunnet alle sine 6 kamper og ligger på toppen av tabellen før neste runde.
Pål sine forventninger for neste rundes kamper er 6 poeng. «Vi har vunnet alt så langt, og håper på å fortsette sånn.» Så langt i år har Tindlund vunnet alle sine kamper. Pål mener også at Tindlund er et av Norges beste jenter 96 lag og at de vil være med å kjempe om medalje i år. Tindlund var også med i BRING-serien i fjor og endte på en 8. plass da. Han mener at mye av grunnen til at de gjorde det så bra ifjor er fordi jentene gikk på ungdomsskolen og at det ikke er like mye press fra skole. Nå går jentene på videregående, noen av dem går f.eks på Wang. og det krever mye. Mange av jentene er oppe i 8-9 treningsøkter i uken. Når man trener så mye så kan det fort gå utover det mentale, at man er sliten, det er mer lekser og det kreves mer. Det viktigste når det gjelder BRING, er å aldri slutte å ville ha poeng. Det er viktig å være motivert når man kommer mot slutten, det er da de vanskeligste kampene kommer og man må jobbe hardere for å få poengene. Det er tøft i toppen, og man har ikke muligheten til å ha en dårlig kamp.
«Før BRING trener vi færre ganger, men mer på kvalitet» sier Pål. Tindlund utnytter seg av andre gode lag i nærområdet og spiller treningskamper mot f.eks. jenter 18 laget til Sarpsborg. Tindlund jentene har ingen yngre lag, de har ikke muligheten til å låne spillere, derfor kreves det at alle jentene vi har er i god form og skadefrie. For øyeblikket har Tindlund 3 skader, men håper de er friske til BRING-runden 19-20. januar. Det er 13 spillere på Tindlund, så de er ikke veldig mange, men de har riktignok en god stall. Jentene blir ikke påvirket av et bytte, fordi de er gode som et lag.
De lagene Pål tror kommer til å være i toppen i år er, Gneist og Flint. Dette er de han ser på som favoritter sammen med Tindlund.
Pål har ingen nøkkelspillere han vil fremme, men vil heller fremme Tindlund som et lag.
Vi ønsker Tindlund lykke til i årets BRING.

Av Andreas Arntsberg